IMPROVE!

Partner a digitális
megoldásokban

Az okos gyártósor remek lehetőség az ipar4.0 megoldások bemutatására és oktatására.
A „Switch on” program keretében az EIT Manufacturing csapata az alábbi személyre szabott szolgáltatáscsomagot nyújtja a vállalkozásoknak.
Gyártóvállalatnál dolgozó magánszemélyeknek, végfelhasználóknak vagy szolgáltatóknak lehetőségük nyílik akár 50 000 € összegű pénzügyi támogatásra.

Osztrák-magyar DIH hálózat

A Digitális Innovációs Központok határon átnyúló hálózata 5 partnert foglal magába: négy osztrák és egy magyar szervezetet, amelyek eltökélten támogatják a régiók digitális átalakulását.

Video

Digitális megoldások a kkv -k számára

A digitalizáció komoly kihívások elé állítja a vállalkozásokat minden ágazatban, mely csak az átalakulás résztvevőinek együttműködésével küzdhető le. A határ két oldalán lévő, a digitális átalakulás iránt elkötelezett szervezetek összekötésével az ehhez szükséges tudás megszerezhető, hozzájárulva így a vállalatok sikeres átalakításához.
A hálózat tagjai által a KKV-knak nyújtott digitális megoldások az egymást kiegészítő kompetenciákra épülnek.

A szolgáltatási portfólió 5 témát tartalmaz a digitalizációhoz kapcsolódóan.

Referenciáink

Termelés

Elektronika

Mérnöki megoldások

Szoftveres megoldások

Mesterséges Intelligencia
/ Gépi tanulás

Sikertörténetek

A résztvevő DIH-ek elkötelezett célja, hogy innovatív megoldásokat valósítsanak meg a kkv-k életében egy olyan régiókon átívelő szolgáltatási rendszer tesztelésével, amely digitális alkalmazásokkal támogatja a határon átnyúló régió digitális fejlődését.
A kapcsolódó felhívás (DIGICALL)  keretében  ingyenes szolgáltatás nyújtásra van lehetőség a Magyarországon vagy Ausztriában bejegyzett kkv-k és induló vállalkozások számára, szoros együttműködés keretében az IMPROVE! projektpartnerekkel mint megoldásszolgáltatókkal.

AA DIGICALL felhívás keretében 12 kis- és közepes vállalkozás összesen 5000 mérnökóra szolgáltatást kapott átlag 12.000 EUR értékben az IMPROVE! DIH hálózat tagjaitól digitalis fejlesztéseik megoldására.

Ismerje meg sikertörténeteinket!

A digitalizációs kompetenciák egyéb területei

A munkacsoport célja a szociális és egészségügyi ellátásban érintett szervezetek összekapcsolása a lehetséges megoldásokkal és szolgáltatókkal, valamint a végső célcsoport tagjaival. Új digitális megoldások felfedezésén, fejlesztésén, tesztelésén dolgoznak és ezekről a lakosságot is oktatják.

 1. Az érintettek összekapcsolása mind infrastruktúra, mind kompetencia tekintetében
 2. Digitális technológiai monitoring kidolgozása
 3. Kulcs fejlesztési területek meghatározása pl. közös oktatási tanterv, bemutatóterem-integráció, határokon átnyúló szolgáltatások, új digitális termékek tesztelése
 4. A finanszírozási források meghatározása

A megoldások és a szolgáltatási követelmények megfelelő technológiai összetettség kidolgozása a kis- és középvállalkozások számára fenntartható fejlődést biztosítsa érdekében. Ezen eredmények alapján a különböző alkalmazások használatának lehetőségei kerülnek megvitatásra.

 1. Megfelelő szakértők és szervezetek kiválasztása
 2. A megoldások megfelelő technológiai összetettségének kidolgozása
 3. A megfelelő szolgáltatási követelmények kidolgozása
 4. Hasznos alkalmazási esetek meghatározása

A fejlett gyártás területén tevékenykedő szervezeteket (vállalatokat, kutatókat, platformokat) a lehetséges megoldásokkal és szolgáltatókkal való összekapcsolás, valamint a végső célcsoporttal is. Új digitális megoldásokat találjon, dolgozzon ki, fejlesszen, teszteljen, hajtson végre, és ezeket tegye hozzáférhetővé az érdekeltek számára.

 1. A szereplők hálózatba szervezése, mind az infrastruktúra, mind a kompetencia tekintetében
 2. A vonatkozó digitális technológiák nyomon követésére szolgáló rendszer kidolgozása
 3. A kulcs fejlesztési területek meghatározása pl. közös képzés, határokon átnyúló szolgáltatások, új digitális termékek tesztelése
 4. A finanszírozási források meghatározása (promóció, finanszírozás, stb.)

Az érintett szervezetek összekapcsolása a lehetséges megoldásokkal és szolgáltatókkal, valamint a végső célcsoport tagjaival. Új digitális megoldások feltárása, kidolgozása, fejlesztése, tesztelése a cél és ezekről a lakosságot is oktatják.

 1. Az érdekeltek összekapcsolása a kompetencia és a technológia transzfer szempontjából
 2. DIH-OST Műhely létrehozása „Prediktív karbantartás”
 3. LORAWAN szenzorok kifejlesztésére szolgáló rendszer
 4. A finanszírozási források meghatározása

Célunk, hogy megmutassuk a vállalatoknak a digitális marketingtevékenységek előnyeit, és hogy minden vállalat képes legyen elvégezni ezeket a tevékenységeket anélkül, hogy túl sok pénzt költene a feladatokra. Ezért ennek a munkacsoportnak az a célja, hogy felvilágosítsa a vállalatokat a digitális marketingtevékenységek lehetőségeiről, és ösztönözze őket a jelenlegi projektekben való részvételre.

 1. Az érdekeltek összekapcsolása, mind az infrastruktúra, mind a kompetencia tekintetében
 2. Figyelemfelhívás a digitális marketing lehetőségeire
 3. A digitális marketing kulcsfontosságú területeinek meghatározása
 4. A finanszírozási források meghatározása
 5. Digitális marketinggel kapcsolatos projektek lebonyolítása

Okos gyártósor

A gyártósor egy magasan automatizált intelligens gyárat szimulál, beleértve az Ipar 4.0 technológiákat, a fejlett gyártási koncepciókat és a kapcsolódó vállalkozás valóságát. Az intelligens gyártósor segítségével bemutatásra kerül a digitális gyár klónozása, az adattudományon alapuló gyártásmenedzsment, az egyedi tömegtermelés és különleges igények szimulációja is. Az intelligens gyártósor lehetőséget kínál a fejlesztések tesztelésére vagy a gyártási rendszer megtervezésére.

Az okos gyártósorhoz fejlesztett új funkciók:

 • Valós idejű adatmegjelenítés
 • Termelési adatok elemzése
 • Megvalósított csatlakoztatott AR funkció
 • Digital twin – virtuális gyár AR funkcióval
 • Gépi tanulás kameraintegrációval

GYIK - Online Digitalization Guide

Mik azok a DIH-ek?

A Digitális Innovációs Központok segítséget tudnak nyújtani a vállalatoknak versenyképesebbé válni digitális technológiák használatával. 394 működő Digitális Innovációs Központ található az Európai Unióban, amelyek támogatják a digitális átalakulást. Közülük 4 tagja az IMPROVE! Projekt hálózatának.

Bővebben

Hogyan kezeli az EU a digitalizációt?

A digitális átalakulás az Európai Bizottság 2019-2024-es időszakra szóló tervei között kiemelkedő prioritással bír. A Digitális Innovációs Központok munkája – ahogy az az IMPORVE! projekté is - szoros kapcsolatban áll az EU stratégiai céljaival, azáltal, hogy támogatja a kkv-k digitális átalakulását.

Bővebben

Mi az ipar 5.0?

Az Ipar 5.0 olyan képet nyújt az iparról, amely túlmutat a hatékonyságon és a termelékenységen, mint egyedüli célokon, és megerősíti az ipar szerepét és hozzájárulását a társadalomhoz. Kiegészíti a meglévő „Ipar 4.0” megközelítést azzal, hogy a kutatást és az innovációt kifejezetten a fenntartható, emberközpontú és ellenálló európai iparra való átmenet szolgálatába állítja.

Bővebben

Mi az IMPROVE! projekt?

A digitális transzformáció körével foglalkozó IMPROVE! projekt az Interreg AT-HU keretprogramban kerül megvalósításra. A projekt fő célja az osztrák-magyar hattárrégióban működő kis- és középvállalkozások digitalizációs fejlesztéseinek támogatása. A projekt időtartama 3 év, mely alatt az 5 projekt partner elkötelezetten dolgozik egy olyan DIH hálózat létrehozásért, amely a projekt lezárását követően is segítséget tud nyújtani a vállalkozásoknak.

További részletek

Mik azok a belső képzések?

A tudásintegrációs folyamaton belül az együttműködés közös alapjának megteremtése érdekében a partnerek számos belső tréninget szerveztek a következő területeken: Prototípus tervezés és fejlesztés, Tudományos szoftverfejlesztési munkafolyamatok, AI-alkalmazások, VR és Robotika és Közösségi Média.

Startégiai partnerek

Association Industry 4.0 Austria – the Platform for Smart Production
GMAR - The Austrian Society for Measurement, Automation and Robotics
Regional-management Burgenland GmbH
Vienna University of Technology, Automation and Control Institute (ACIN)
Austrian Electrotechnical Association – OVE
Wirtschaft Burgenland GmbH
AIT Austrian Institute of Technology GmbH Center for Technology Experience
Styrian Chamber of Commerce
FALCO Szombathely Furniture Cluster
University of Sopron, FSK Department of Woodworking Machinery
Am-LAB

Pannon Business Network
Association

9700 Szombathely, Zanati utca 32-36.
Magyarország

Email
info@pbn.hu

Közösségi oldalak

Hírlevél

Maradj naprakész, legyél az elsők közt, aki értesül a legújabb
digitalizációs fejlesztésekről, pályázati lehetőségekről.

Feliratkozás